Scones lages på 1-2-3 og blir en super snack, lunsj eller frokost. Lag disse og nyt smaken av salt, søtt og sjokolade.
Ingredienser
- 300 gram hvetemel
- 50 gram sukker
- 1 ts. havsalt
- 1 ts. vaniljesukker
- 3 ts. bakepulver
- 100 gram mørk sjokolade, hakket
- 100 gram kaldt smør, i bitte små terninger eller revet rett fra fryseren
- 150 gram surdeigsstarter
Slik gjør du:
- Forvarm oven til 210 °C
- Ha mel, salt, bakepulver, vanilje og sukker i en bolle og bland godt.
- Tilsett hakket sjokolade,og bland det lett sammen.
- Tilsett revet smør eller bite små terninger ( direkte fra fryseren) og bland det lett sammen slik at det blir små smuler av smør i alt mel( bruk dine hender her slik at du kjenner at alt smør er godt fordelt og jobb rask)
- Ha i surdeigsstarteren og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes. Det mindre du jobber med deigen, jo bedre scones blir det.
- Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.
- Bruk et vannglass eller en kjeks utstikker slik jeg bruker og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 -7 cm i diameter).
- Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt.
- Stek scones i midten av oven på 210 °C i 12-14 minutter, til de er gylne.
- Avkjøl på en rist.
- Scones kan oppbevare i 3-4 dager i kjøleskapet i en tettlukkende plastpose Gjerne varm disse på 180 °C i ca. 4-5 minutter og dem smaker akkurat som nybakte!