Rask levering. Fri frakt over kr 799 Rask levering. Fri frakt over kr 799

Scones med sjokolade

Scones med sjokolade
  • 300 gram hvetemel
  • 50 gram sukker
  • 1 ts. havsalt
  • 1 ts. vaniljesukker
  • 3 ts. bakepulver
  • 100 gram mørk sjokolade, hakket
  • 100 gram kaldt smør, i bitte små terninger eller revet rett fra fryseren
  • 150 gram surdeigsstarter
  • Forvarm oven til 210 °C
  • Ha mel, salt, bakepulver, vanilje og sukker i en bolle og bland godt.
  • Tilsett hakket sjokolade,og bland det lett sammen.
  • Tilsett revet smør eller bite små terninger ( direkte fra fryseren) og bland det lett sammen slik at det blir små smuler av smør i alt mel( bruk dine hender her slik at du kjenner at alt smør er godt fordelt og jobb rask)
  • Ha i kefir og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes, det mindre du jobber med deigen det bedre scones det blir.
  • Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.
  • Bruk et vannglass eller en kjeks utstikker slik jeg bruker og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 -7 cm i diameter).
  • Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt.
  • Stek scones i midten av oven på 210 °C i 12-14  minutter, til de er gylne.
  • Avkjøl på en rist.
  • Scones kan oppbevare i 3-4 dager, i  kjøleskapet i en tettlukkende plastpose
  • Gjerne varm disse på 180 °C i ca. 4-5 minutter og dem smaker akkurat som nybakte!