Ingredienser:
-
400g vann
-
200g surdeigsstarter
-
400g siktetlandhvete
-
200g siktet spelt
-
12g salt
Fremgangsmåte:
-
Miks vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 min.
-
Ha i salt. Vent 30 min.
-
Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.
-
Gjenta brettingen. Vent 30 min.
-
Gjenta brettingen. Vent 30 min.
-
Dekk til bakebollen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.
-
Neste morgen deles deigen i 4 med en deigskrape og formes til baguetter.
-
Stek baguettene ved 230 grader på et bakestål i 20 min med damp i ovnen (gjøres ved å plassere en ildfastform med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern dampen og stek videre i 10min ved 210 grader.