Surdeigsbrød med fullkorn

Ingredienser:
400 g vann
100 g surdeigsstarter
300 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvetemel (grovmalt)
100 g sammalt hvetemel (finmalt)
10 g salt
.
Slik gjør du:

Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 minutter.

Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 30 minutter.

Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkanten av deigen og brette den inn mot midten, som vist under tradisjonell metode i Surdeigsskolen på side 40. Vent 30 minutter.
Gjenta brettesekvensen. Vent 30 minutter.

Plasser deigen i kjøleskapet for heving over natten. Her kan den stå for kaldheving i 8–48 timer. Jo lenger den står, jo surere blir smaken på brødet. Jeg pleier å la den stå i cirka 12 timer.

Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad. På dette brødet er det brukt Saksemønster på side 92.

Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres