Smuldrepai med rabarbra

Rabarbra er noe av det beste med forsommeren, synes jeg. Det minner om siste skoledag, varme junidager og starten på sommerferien.

Jeg var så heldig å få noen rabarbrastilker av en kollega, og laget en deilig og syrlig smuldrepai som smakte himmelsk til vanliljeis. Anbefales virkelig!

Ingredienser:

Deig

  • 75 g surdeig (kan sløyfes og må ikke være aktiv)
  • 100 g store havregryn
  • 50 g smør
  • 5 g sukker

Fyll

  • 3-4 rabarbra
  • 1 ss sukker
  • 1 ss kanel

Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene til deigen, og kjør i et par minutter med en visp.

Skjær rabarbraene i små biten og stek den i en panne med nøytral olje. Tilsett sukker og kanel underveis i stekingen. Rabarbraene skal ikke svis, men stekes på svak varme til de er myke.

Finn frem en ildfast form og legg et lag med fyllet i bunn. Fordel deigen over.

Stek på 200 grader over- og undervarme i 30 minutter, til deigen på toppen har fått en gyllenbrun farge. 

Server med vaniljeis og nyt en deilig, sommerlig dessert!

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres