Poppybolle

Siden valmuefrø heter poppy på engelsk, velger jeg å kalle denne bollen for en poppybolle - ganske fint navn på en bolle, synes jeg. Dette er en bolle med både surdeig og gjær for at prosessen skal gå litt fortere og for å unngå for mye av den sure smaken i bollen, sitronen gjør den sur nok, men også saftig og nydelig søt.

Ingredienser:

     Deig

  • 330 g melk
  • 150 g surdeigsstarter
  • 750 g siktet hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 100 g romtemperert smør

      Fyll

  • 120 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • Revet skall fra en økologisk sitron
  • 1 ss valmuefrø


Slik gjør du:
Bland alt det tørre først, før du har i melk og smør. Deigen bør eltes i kjøkkenmaskin da den er ganske tørr og trenger å jobbes med i 10-15 minutter før den er klar. La den så heve i 2 timer i romtemperatur.

I mellomtiden kan du blande ingrediensene til fyllet.

Kjevle så ut hele deigen på kjøkkenbenkenfør og smør utover fyllet. Jeg kjevler til et rektangel på 1 cm tykkelse og smører på fyllet på 2⁄3 av deigen. Brett den tredjedelen av deigen uten fyll over mot midten og brett den siste tredjedelen over der igjen. Kutt 2 cm brede strimler og form snurrene ved å knyte de sammen. Legg alle over på et bakepapir og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over. La emnene heve videre i en time i romtemperatur.

Stek snurrene på et stekebrett ved 200 grader over- og undervarme i 15-20 minutter.

NAM 💛

 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres