Lyst surdeigsbrød med 50% spelt

Ingredienser:

  • 250 g siktet hvetemel

  • 250 g sammalt speltmel

  • 375 g lunkent vann

  • 100 g aktiv surdeig (matet 8 timer før)

  • 10 g salt

     

Slik gjør du:

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.

Vent 30 min før du tilsetter salt.

Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.

Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv.

Kaldhev brødet i kjøleskap over natten (eller minst 5 timer).

Stek på bakestål ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og fjern dampen - stek videre i 15 min.

Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.

 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres