Kanelsnurr

Bland sammen:
230 g helmelk
70 g surdeig
500 g hvetemel
70 g sukker
2 ts kardemomme
2 ts salt
70 g smør

Fyll:
100 g smør
70 g sukker
5g kanel

Bland alt bortsett fra smør. Elt i et par minutter før smøret blandes inn. Elt videre til deigen løsner fra bakebollen. Legg deigen i plastfolie og la deigen hvile en time på kjøkkenbenken. Legg den i kjøleskap og la den være der i min. 2 timer.
Før deigen tas ut for kjevling; smelt sammen fyllet i en kjele, la den kjølne før den smøres på.
Ta deigen ut av kjøleskap og kjevle den ut mens den er kald. Smør på fylling, rull og form bollene. La de heve i romtemperatur over natten, og stek på 225grader i 10-15 min. 👌🏼

Tips: bland inn litt sukker når du mater surdeigen som skal brukes. Jeg blander 1:1:1:1 surdeig, mel, sukker, vann 🥳

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres