Focaccia med sitron og pepper

Denne versjonen av surdeigsfocaccia både smaker og ser helt fantastisk ut!

Ingredienser:

  • 300 g vann
  • 85 g surdeig
  • 375 g siktet hvetemel
  • 10 g olivenolje
  • 10 g salt
  • 1 sitron
  • Pepper til topping

 

Slik gjør du:

Start med å blande vann, surdeig, olivenolje, saften fra en halv sitron og salt. Tilsett melet litt etter litt og bland alt godt for å sikre at det ikke er noen tørre melrester i deigen.

Dekk til bollen og la den heve 1 time.

Etter en time; Strekk og brett i deigen ved å ta tak i ytterkant og brette den inn under seg selv. Dekk til og la den heve enda en time.

Etter en time; Strekk og brett i deigen ved å ta tak i ytterkant og brette den inn under seg selv. Dekk til og la den heve enda en time.

Legg deigen over i en ildfast form som er smurt eller belagt med bakepapir.

La deigen heve i to timer i romtemp.

Legg skiver av sitron p å toppen og drysser over et lett lag med papper. Stek på 230 grader over- og undervarme i 30 minutter.

 

     

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres