Baguetter med spelt

Ingredienser:

  • 400g vann

  • 200g surdeigsstarter

  • 400g siktetlandhvete

  • 200g siktet spelt

  • 12g salt

Fremgangsmåte:

  • Miks vann, surdeigsstarter og mel. Vent 30 min.

  • Ha i salt. Vent 30 min.

  • Brett deigen over seg selv ved å ta tak i ytterkant av deigen og brette den inn mot midten. Vent 30 min.

  • Gjenta brettingen. Vent 30 min.

  • Gjenta brettingen. Vent 30 min.

  • Dekk til bakebollen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.

  • Neste morgen deles deigen i 4 med en deigskrape og formes til baguetter.

     

  • Stek baguettene ved 230 grader på et bakestål i 20 min med damp i ovnen (gjøres ved å plassere en ildfastform med kokende vann i bunn av ovnen). Fjern dampen og stek videre i 10min ved 210 grader.

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres