20% sammalt hvete

Ingredienser:
• 480 g vann
• 150 g surdeigsstarter
• 480 g siktet hvetemel
• 120 g sammalt hvetemel 
• 10 g salt
.
Slik gjør du:
• Bland sammen vann, surdeigsstarter og mel. Vent 1 time.
• Ha i salt og bruk en våt hånd til å klemme saltet inn i deigen. Vent 1 time.
• Gjenta brettesekvensen. Vent 45 minutter.
• Gjenta brettesekvensen. Vent 45 minutter.
• Ha deigen over på kjøkkenbenken og la den hvile der i 20 minutter.
• Brett deigen forsiktig for å beholde luftigheten i deigen og ha den over i en melet hevekurv.
• La deigen heve i kjøleskapet i minst 8 timer.
• Legg deigen over på et bakepapir og kutt mønster i overflaten med et skarpt barberblad.
• Stek brødet ved 240 °C på et bakestål midt i ovnen i 20 minutter med damp (gjøres ved å plassere en ildfast form med kokende vann i bunnen av ovnen). Fjern den ildfaste formen med vann og stek videre i 15 minutter ved 230 °C.

Baketips: Tilpass ventetiden mellom brettingene etter hva som passer din timeplan, det viktigste er at deigen får hevet godt god blir sterkere hver gang du bretter den. 30-45-60 minutter, det fungerer uansett hvilket tidsintervall du velger. Finn din egen bakerytme som passer aktiviteten i din surdeig og temperaturen du baker i :) 


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres