Surdeigsbrød med valmuefrø og spelt - Skillebekk surdeig

Valmuefrøbrød


Ingredienser

  • 375 g siktet hvetemel

  • 125 g siktet speltmel

  • 375 g lunkent vann

  • 100 g aktiv surdeig (matet 8 timer før)

  • 10 g valmuefrø

  • 10 g salt

     

Slik gjør du

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.

Vent 30 min før du tilsetter salt og valmuefrø.

Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.

Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før du drysser valmuefrø på overflaten av deigen og legger deigen opp ned i hevekurv.

Kaldhev brødet i kjøleskap over natten.

Stek dagen etter på stålplate ved 240 grader med damp i ovnen (lag damp ved å sette en ildfast form med kokende vann i bunn av ovnen) og 15 min uten damp på 230 grader.

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Kjøp bakeutstyret du trenger

1 av 3